Genel Duyurular
18.02.2019

DUYURULAR

Üniversitemiz Bilgi Toplumu Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde STEM-MAKER Eğitimlerine ilişkin 2016 yılından günümüze çeşitli etkinlikler ve atölyeler düzenlemiştir.

Bu kapsamda geçtiğimiz ay Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile 3 (üç) yıllığına bir protokol imzalanarak, yapılan çalışmaların yaygınlaştırılması ve aynı zamanlarda Birleşmiş Milletler Organizasyonu Ekonomik ve Sosyal Konseyinde Özel Danışmanlık Statüsüne sahip olan Objectif Science International (OSI) ile birlikte ''Okullar için Proje Tabanlı Öğrenme Teknolojileri'' ve ''Bilim için Eğitim'' konularını da içeren OSI-Turkiye ofisinin kurulması süreci başlamıştır.

Bahse konu ofis, yurt genelinde gerek 7(yedi) yaş ve üzeri proje tabanlı öğrenme üzerine bilim kamplarının kurulması gerekse dünya çapındaki kaynakların etkin kullanımına yönelik projeler düzenlenmesi konularında, başta üniversitemiz ile Türk Hava Kurumu olmak üzere, ilgili tüm aktörlerin bir araya getirilmesi ve uluslararası seviyede işbirliklerinin geliştirilmesi için çalışmalar yapacaktır.

Bu hususta, OSI kurucusu Thomas EGLI, Türkiye lokal ofislerinin oluşturulmasına yönelik olarak ilk temaslarda bulunmak üzere 18-22 Şubat haftasında İstanbul ve Ankara illerinde yarım gün süreyle seminerler verecektir.

Saygılarımızla.